Posts

Showing posts from December, 2015

Random talks + azam 2016

Image
Assalamualaikum,

Happy Wednesday everyone! Alahai formalnya. Lamanya tak melawat blog. Adlin baru balik dari family trip to Penang (tak lah baru sangat). Alhamdulillah 4 hari kat sana memang menyeronokkan, Dapat makan pasembur, sotong kankung, and nasi kandar puas-puas (kalau cerita Adlin akan cakap pasal makanan je hahahaha). Nak buat macam mana, Adlin memang suka makan hahahah.

Pejam celik pejam celik, rupanya tinggal lagi sehari kita akan menyambut tahun baru 2016. Sekejapnya masa berlalu. Adlin rasa macam baru semalam Adlin masuk form5, risau pasal SPM, habiskan kebanyakkan masa dengan belajar dan kelas tambahan. Tengok-tengok, Adlin dah habis SPM dengan tenang, Alhamdulillah.

Bagi sesetengah orang, mesti tahun ni agar mencabar bagi mereka kan? Walau apa pun yang berlaku sepanjang tahun ni, kita dah berjaya merempuh tahun ni dengan jayanya. Bagi Adlin tahun ni mencabar sedikit sebab tahun 2015 Adlin ambil SPM, dan SPM ni bagi kata orang penentu masa hadapan. Biar lah, segalanya ya…

Pencarian Blog Terkemas 2015!

Image
Hi Guys! Om buat lagi segmen. Nak tahu Apa yang lain? Mari kita check apa yang lain.
Click Gambar untuk Join Tau!!

Pencarian Blog Terkemas 2015 aku adakan untuk mencari blog yang paling paling sangat kemas. Kemas dan cantik, sedap mata memandang bila jengah belog korang. Sambil sambil tu boleh promote belog korang dan juga blogwalking sesama blogger.

Haaa apa tunggu lagi, jom join. Hadiah adalah rahsia, Goodluck!
Tag:

1. http://crownist.blogspot.my/

Sorry tag akak ni seorang je hehehe

Pure honey face mask

Assalamualaikum,

Hari ni masuk hari kelima Adlin habis SPM, maksudnya hari ni masuk hari kelima Adlin mereput kat rumah hahahaha. Lepas ni, Adlin ada banyak masa nak update blog and review thing here. Oh ye, ada tak sesiapa perasan background blog ni? Comel tak? I'm in love with my new background hahahaha

Back to topic, so sepanjang minggu exam, Adlin sebenarnya tak ada masa pun untuk rawat kulit Adlin cehh sama ada nak beli online atau walk in dekat kedai, memang dua-dua tak sempat. Kebanyakkan masa Adlin dekat sekolah, dekat rumah dan dekat pusat tuition. Even sejak habis paper ni pun, Adlin tak keluar rumah lagi. So, Adlin buat research tentang apa-apa bahan dapur yang boleh dijadikan face mask, and di situlah Adlin dapat tahu tentang kebaikkan madu kepada kulit kita.

Kenapa madu? Madu tu bersifat melekit dan tentu ada yang terfikir, tak takut ke kena gigit semut kalau letak madu. Hehehe sebenarnya madu ada banyak kebaikan terutamanya kepada kulit kita, seperti melembabkan dan a…