Posts

Showing posts from April, 2016

DIY Beauty: 5 Song Hye Kyo Recipes

Image
Assalamualaikum,

Dalam entry lepas Adlin ada cakap nak buat Korea haul kan? Nampaknya Adlin tak jadi nak buat Korea haul tu sebab tak pandai nak ambil gambar cantik-cantik heheheh Tapi Adlin akan buat review untuk beberapa product yang Adlin ada sekarang. Insya Allah kalau ada banyak masa. Bukan masalah masa sebenarnya, tapi masalah kemalasan Adlin nak update blog. Hahahaha

Pretty unnie 
Korang mesti kenal ni siapa kan? Dr. Kang Moyeon hehehe Cantiknya dia lagi-lagi dalam descendants of the sun. Oh ye, cakap pasal drama tu, cerita tu dah habis T.T tak puas Adlin tengok cerita tu. Mama pun sama, siap feeling lagi menangis masa Yoo Sijin hilang tu. Dan akhirnya mama Adlin dah official jadi fan Song Joongki, siap cakap mama tak suka tengok watak dia dalam Sungkyunkwan Scandal, sebab watak dia jahat. Dia lagi sesuai bawak watak baik macam Captain Yoo Sijin Hahahaha
Okay back to the topic. Heroine untuk drama descendants of the sun ni, Kang Moyeon aka Song Hye Kyo, memang mendapat perhatia…

Korea trip: day 5 and day 6

Image
Assalamualaikum,

Alhamdulillah bila tengok tajuk post kali ni, Adlin pun rasa lega sikit. Sebab, ni post last untuk Korea trip Adlin. Adlin pun rasa Adlin kena habiskan post ni cepat-cepat, sebab Adlin dah start confuse apa Adlin buat dekat Korea. Anyway, maybe lepas ni Adlin akan update satu lagi post, about Korea haul plus a little review. Tengok lah macam mana nanti, kalau Adlin rajin.
Hari kelima di Seoul, Korea. 1st April 2016. Pagi-pagi Adlin macam biasa tak breakfast, terus siap-siap untuk turun ke bawah. Tempat pertama yang kitaorang pergi pagi tu ialah Odusan Observatory. Tempat ni sangat dekat dengan Korea Utara ataupun North Korea. Kat tempat ni, kita boleh lah tengok pemandangan di Korea Utara dengan menggunakan teropong yang disediakan. Tapi dari jauh, dah boleh nampak tau keadaan kat sana.

Korea Utara memang sangat berbeza dengan Korea Selatan. Kat sana macam padang jarak padang tekukur. Warna coklat je semua. Pokok pun tak banyak, bangunan semua rendah-rendah je. Menuru…

Korea trip: day 3 and day 4

Image
Assalamualaikum,

Annyeonghaseyo hahah maaflah saya masih tak boleh move on. Woah, Adlin tak sangka Adlin akan update hari ketiga and hari keempat secepat ni. Yelah, Adlin ni kan pemalas nak mati bab update blog ni hahahhaa lagi satu, Adlin sudah semakin lupa apa aktiviti masa dekat Seoul hahahaha So apa salahnya Adlin update kan hahahah

Hari ketiga di Seoul, Korea. 30 March 2016 ceh macam tulis laporan. Bangun pagi-pagi, nak buka tingkap tak boleh pulak. So Adlin pagi-pagi dah layan drama entah apa-apa. Pagi tu, Adlin terasa sangat bersemangat, malangnya bila dapat tahu yang kitaorang sarapan dalam bar, selera Adlin mati. Makan roti sekeping dengan strawberry jam, terus sampai makan tengah hari.

Hari ketiga barulah kitaorang dapat pusing-pusing dekat bandar Seoul. Pagi-pagi lagi, kitaorang dah pergi Gyeongbok Palace, salah satu daripada lima istana lama yang ada dekat Seoul ni. Dekat sinilah yang ada pegawai istana yang berdiri tegak tu je. Hahaha

Kalau korang datang sini, korang akan…

Korea trip: day 1 and day 2

Image
Assalamualaikum,

Annyeonghaseyo yeorobun, hehehe Apa khabar semua?? Dah lamakan Adlin tak datang melawat sini?  Dah berhabuk blog sebab lama sangat tinggal. Mianhae T.T Adlin tak cukup masa lah hahahahaha

Okay, kalau korang follow Adlin dekat ig, mesti korang tahu kan Adlin baru balik dari negara asal untuk bias-bias Adlin, Republic of Korea. Alhamdulillah, 6 hari Adlin keseorangan dekat sana segalanya berjalan dengan lancar. Adlin ada tulis nak update about my preparation to South Korea tapi tak dapat tulis pun sebab tak cukup masa. Tak apalah Adlin masukkan sekali dalam post tentang Korea trip Adlin.

Anyway, Adlin just nak share sedikit pengalaman Adlin tengok negara orang. Lagi-lagi ini merupakan pertama kali Adlin pergi ke negara orang, and pergi keseorangan tanpa keluarga. Macam-macam Adlin rasa, excited takut happy risau semua nya bercampur baur. Bukan lah keseorangan, sebab Adlin ada peneman, Kak Ain kakak yang dari lain parent yang menjadi peneman Adlin dekat sana. Hahahaaha

P…