Posts

Showing posts from March, 2016

Review: Descendants of the sun

Image
Assalamualaikum,

How are you guys? Adlin is still the old happy me. Hahaha Haih hidup lepas dapat result SPM sangat lain. Adlin dah start kerja with my dad, tolong apa yang patut kat office tu. Tapi sebab anak boss, kerja pun memain je tak serious. Perangai buruk hhahahaha




Tengok tajuk je dah tahu Adlin nak update pasal apa kan? Ye, hari ni Adlin nak update pasal drama baru Song Joongki and Song Hye Kyo. Tak ada lah baru sangat ye. Kalau dekat KBS World tu, dah episode 4 malam tadi, tapi kalau kat Korea dah episode 6.

Adlin sangat sangat addicted dengan drama ni. Tapi, malangnya kita tak sempat nak tengok online, internet lambat sangat :( Tak apalah, biar lambat asal selamat eh Adlin dah merepek.

Bagi siapa yang tak tengok lagi drama ni, biar Adlin cerita kan serba sedikit pasal drama ni.

Descendants of the sun (hangul: 태양의 후예  - taeyangui hooye)  mengisahkan seorang captain dalam special force Yoo Shi Jin (Song Joongki) yang jatuh cinta pandang pertama dekat seorang doctor bernama Ka…

Review: Boboiboy the movie

Image
Assalamualaikum, 
Pejam celik, pejam celik, hari ni dah hari ke-enam dalam bulan Mac. Sekejap je masa berlalu. Adlin pun dah selamat dapat SPM's result, rasa nak menangis bila tengok result sendiri. Tak apa lah, mungkin tak ada rezeki dekat SPM, ada lagi rezeki dekat tempat lain.
Jadi semalam, untuk mengubat kesedihan dan kedukaan di hati, papa pun ajak lah kami tiga beradik pergi tengok Boboiboy the movie ni. Apa lagi, bila orang dah ajak tak kan nak tolak rezeki kan? hahaha
Boboiboy the movie ni bila Adlin baca dekat facebook, sejak hari pertama ditayangkan iaitu pada 3 Mac 2016, sebanyak RM500k kutipan untuk hari tersebut, memecahkan rekod sebagai kutipan filem paling tertinggi pada hari pertama. Semalam masa Adlin pergi pun, memang ramai pergi tengok cerita ni, terutamanya keluarga yang mempunyai anak kecil. Sampaikan bila check tiket untuk Alamanda dan IOI Mall Putrajaya, dua-dua tempat tiket dah habis untuk malam tadi. 
Bagi Adlin, sangat berbaloi kalau nak tengok cerita bo…