Posts

Showing posts from 2015

Random talks + azam 2016

Image
Assalamualaikum,

Happy Wednesday everyone! Alahai formalnya. Lamanya tak melawat blog. Adlin baru balik dari family trip to Penang (tak lah baru sangat). Alhamdulillah 4 hari kat sana memang menyeronokkan, Dapat makan pasembur, sotong kankung, and nasi kandar puas-puas (kalau cerita Adlin akan cakap pasal makanan je hahahaha). Nak buat macam mana, Adlin memang suka makan hahahah.

Pejam celik pejam celik, rupanya tinggal lagi sehari kita akan menyambut tahun baru 2016. Sekejapnya masa berlalu. Adlin rasa macam baru semalam Adlin masuk form5, risau pasal SPM, habiskan kebanyakkan masa dengan belajar dan kelas tambahan. Tengok-tengok, Adlin dah habis SPM dengan tenang, Alhamdulillah.

Bagi sesetengah orang, mesti tahun ni agar mencabar bagi mereka kan? Walau apa pun yang berlaku sepanjang tahun ni, kita dah berjaya merempuh tahun ni dengan jayanya. Bagi Adlin tahun ni mencabar sedikit sebab tahun 2015 Adlin ambil SPM, dan SPM ni bagi kata orang penentu masa hadapan. Biar lah, segalanya ya…

Pencarian Blog Terkemas 2015!

Image
Hi Guys! Om buat lagi segmen. Nak tahu Apa yang lain? Mari kita check apa yang lain.
Click Gambar untuk Join Tau!!

Pencarian Blog Terkemas 2015 aku adakan untuk mencari blog yang paling paling sangat kemas. Kemas dan cantik, sedap mata memandang bila jengah belog korang. Sambil sambil tu boleh promote belog korang dan juga blogwalking sesama blogger.

Haaa apa tunggu lagi, jom join. Hadiah adalah rahsia, Goodluck!
Tag:

1. http://crownist.blogspot.my/

Sorry tag akak ni seorang je hehehe

Pure honey face mask

Assalamualaikum,

Hari ni masuk hari kelima Adlin habis SPM, maksudnya hari ni masuk hari kelima Adlin mereput kat rumah hahahaha. Lepas ni, Adlin ada banyak masa nak update blog and review thing here. Oh ye, ada tak sesiapa perasan background blog ni? Comel tak? I'm in love with my new background hahahaha

Back to topic, so sepanjang minggu exam, Adlin sebenarnya tak ada masa pun untuk rawat kulit Adlin cehh sama ada nak beli online atau walk in dekat kedai, memang dua-dua tak sempat. Kebanyakkan masa Adlin dekat sekolah, dekat rumah dan dekat pusat tuition. Even sejak habis paper ni pun, Adlin tak keluar rumah lagi. So, Adlin buat research tentang apa-apa bahan dapur yang boleh dijadikan face mask, and di situlah Adlin dapat tahu tentang kebaikkan madu kepada kulit kita.

Kenapa madu? Madu tu bersifat melekit dan tentu ada yang terfikir, tak takut ke kena gigit semut kalau letak madu. Hehehe sebenarnya madu ada banyak kebaikan terutamanya kepada kulit kita, seperti melembabkan dan a…

Review: Innisfree It's real sheet mask - blackberry

Image
Assalamualaikum,
Masa berlalu dengan laju sangat cepat sekarang ni. Peperiksaan yang menentukan masa depan Adlin pun semakin dekat. Tinggal 14 hari sebelum SPM, Adlin pun dah start busy sangat sekarang ni (tapi masih ada masa nak update blog XD)
Okay dalam post kali ni Adlin nak review pasal Innisfree It's real black berry mask. Shout out to my bestfriend, Elis sebab susah-susah bagi Adlin mask ni and suruh Adlin review pula walaupun Adllin busy. Korang boleh follow Elis dekat instagram, ei.lis
Untuk sesiapa yang tidak tahu, Innisfree merupakan salah satu produk Korea yang mampu dimiliki (terutamanya untuk pelajar sekolah yang tak banyak duit macam Adlin) dan kebanyakkan bahan-bahannya merupakan daripada tumbuhan. Sebenarnya ini pun kali pertama Adlin pakai mask jenama Innisfree, selama ini Adlin beli mask dekat Sasa je, jadi Adlin pun sedikit teruja nak try mask ni. 

Tengok depan pun dah comel 

Tak macam product lain, Innisfree It's real ni siap letak english information …

Himnae Daehoney

Image
Assalamualaikum,


Selepas sebulan, akhirnya peperiksaan percubaan SPM habis pun semalam. Dalam busy dengan percubaan, rupanya banyak benda Adlin dah ketinggalan. Tadi bukak Soompi, terbaca satu article 'Song Il Gook is heavy hearted and blames himself for Daehan's weak eyesight'

On the 13 episode of TROS, Song Il Gook and the triplets visit an eye doctor and receive some troubling news.  When it's Daehan's turn to get check up, Il Gook informs the doctor, "Daehan keeps blinking excessively these days, I think it's because he can't see well". It turns out that Daehan does blink a lot when he's watching TV.  After checking him, the doctor says that Daehan has weak eyesight and has to wear glasses for the rest of his life. Hearing those words, Song Il Gook says, "But he's so young", and looks hurt. Kesian sangat dekat my Daehan. Adlin pun pakai spek sejak dari darjah 4, sebab masa tu suka baca novel dekat tempat yang tak cukup cahaya…

Review: Berrisom Peel-Off Lip Tint

Image
Assalamualaikum earthling,
Dalam post yang sebelum ni, Adlin ada bercerita tentang my Victoria's Secret perfumes yang Adlin suka sangat-sangat tu. This time I would like to share my new Berrisom Peel-Off Lip Tint.
I bought this lip tint with my classmate using our duit raya hahaha. Lately, my classmate semua so excited about Korean Cosmetic Product, skincare and all the girly things, menyebabkan kita orang mengambil keputusan untuk membeli Lip Tint ini. For your information, Lip Tint merupakan salah satu must have itrm yang terkenal dan menjadi kegilaan para remaja di Korea dan jenama Berrisom Peel-Off Lip Tint merupakan salah satu jenama terkenal setanding dengan Tony Moly, Etude House dan jenama product yang lain.
Berrisom ni datang dalam 6 shades dalam satu kotak- virgin red, sexy red, bubbly pink, vivid scarlet, lovely peach, pure pink. Warna lip tint ni tak sama dengan dengan warna dari tiub dia. 




Masa nak pakai lip tint ni, susah sedikit berbanding pakai lipstick biasa. Lip…

Review: Victoria secret's perfumes

Image
Assalamualaikum,
Pejam celik pejam celik dah tinggal 10hari lagi untuk umat Islam menjalani ibadah berpuasa. Terasa masa sangat laju sehinggakan ibadah puasa yang dilakukan selama sebulan berlalu dengan pantas. Lepas raya, Adlin ada sebulan sahaja untuk siapkan diri untuk Peperiksaan Percubaan SPM ._.
Berbalik kepada topik, hari ni Adlin nak buat first review about my new and firstVictoria's Secret's perfume. Adlin tak pernah cuba perfume daripada Victoria's Secret, sebab sebelum ni Adlin guna Enchanted Paris. Jadi Adlin rasa sedikit excited and plus this is my first review on this blog ^^ Let's get started!
Pic credit to Pakcik Google
Masa mula-mula dapat perfume tu, Adlin try the one yang Adlin memang nak sangat, Vanilla Lace. Perfume ni adalah campuran vanilla dengan musk. Secara jujurnya, Adlin beli Vanilla Lace dengan harapan Adlin akan berbau seperti bakery bergerak XD Bakery kan bau wangi, dengan bau vanilla cookies and cakes, Adlin suka sangat bau macam tu. Ba…

I'M BACK

Image
Assalamualaikum,

Hi Hi Hi. Lamanya tak update dekat sini. Lagipun kat sini memang baru ada dua post je kan? Almaklumlah, ada orang tu kan nak SPM tahun ni XD Tu yang sibuk memanjang. Bukan sibuk study, sibuk berangan bila nak habis sekolah hahahaha Ni bila cuti dua minggu baru ada kesempatan menulis.

Pejam celik, pejam celik, Ramadhan tahun ni hampir tiba. Dah tiba masanya untuk kita sama-sama berubah menjadi seorang yang lebih baik. Dan perubahan ini di harapkan berterusan sepanjang Ramadhan, bukannya pada bulan Ramadhan sahaja.

Bila berlalu sahaja bulan Ramadhan, maksudnya percubaan SPM semakin dekat. Takut sebab diri tak berapa prepare untuk SPM. Kadang-kadang, Adlin akan tertanya-tanya, 'aku dah nak exam ke?' memang takut lagi-lagi keputusan pertengahan tahun tidak begitu memuaskan. Tapi, berkat doa semua, In sya Allah, Adlin dapat buat yang terbaik. Jangan risau sangat. Do the best, doa usaha dan tawakal.

Nampaknya Adlin dah semakin merepek macam kerepek. Ahaks Sampai di…