Posts

Showing posts from December, 2016

Random : Year 2016 in a nutshell

Image
Assalamualaikum,

Dah masuk sebulan Adlin tak singgah sini kan? I cant believe it almost my forth weeks of second semester in matriculation college, God, time flies really fast. And dalam masa dua hari lagi, kita akan melangkah masuk ke dalam tahun baru 2017.

Bila fikir-fikir balik, Adlin tak percaya yang I'm almost 19 years old now. Tahun 2016 adalah tahun yang paling banyak Adlin belajar perkara baru. Bagi Adlin, tahun 2016 banyak mengajar Adlin untuk sentiasa redha, dan sentiasa yakin dengan Qada' dan Qadar yang ditentukan olehNya.

Mac 2016
Dapat result SPM yang tak berapa nak cemerlang sangat. Haih masa nilah paling susah untuk Adlin. Orang keliling tanya dapat berapa pun Adlin dah breakdown, sampai seminggu menangis. Masa ni lah Adlin rasa Adlin dah tak ada harapan untuk belajar sains walaupun tu subject yang Adlin paling suka. Tapi, dengan bantuan mama and papa, Adlin berjaya move on, and tanamkan dalam diri supaya yakin dengan takdir Allah.

April 2016
I turned 18 years old…