Posts

Showing posts from August, 2017

Fangirl mode : Kim Samuel's sweet sixteen

Image
Assalamualaikum and hello earthling.

First of all, yeyy to the new background. After struggling a lot with the background, I finally berjaya dengan editing and stuff. Back to basic with black and white even though I'm not kind of aesthetic person. Another thing is, post kali ni memang Adlin mereng sikit. Adlin nak pesan awal-awal, takut korang kemurungan lepas baca post Adlin ni.



Anyway, hari ni Adlin nak fangirl about Kim Samuel. Kalau sesiapa yang kenal Seventeen sejak zaman pre-debut, mesti akan kenal dengan maknae Kim Samuel. He's grown up now and finally debut as a solo artist dengan album Sixteen, the first mini album.

Kim Samuel - Sixteen

Dalam album ni ada 6 lagu, and title dia lagu Sixteen (ft. Changmo). Masa first tengok MV ni, serious Adlin rasa macam mak-mak yang tengok anaknya membesar. Hiperbola sangat tapi oh my god, tu yang Adlin rasa. Rasa macam nak cakap je kat dia"Anak omma dah besar and handsome." Yelah, dia baru 16 tahun and dah debut. Adlin masa…

Random : Me and UPU result

Image
Assalamualaikum and hello earthling,



I'm back again lol. Rasanya tak adalah lama sangat since my last post, sebulan je beza. Memang Adlin selalu update selang sebulan kan? Walaupun masa cuti-cuti macam ni Adlin dah janji dekat diri sendiri nak update banyak-banyak, tapi end up malas nak type so banyak yang ditinggalkan dalam draft.

Anyway, macam yang korang tahu, Adlin kan pelajar lepasan matriks yang tengah tunggu untuk sambung ke degree, and Alhamdulillah semalam check UPU, Adlin dapat penempatan di university. Tu pun dah boleh buat Adlin gembira sangat-sangat dan dalam masa yang sama sedih sangat-sangat sebab Adlin tak expect Adlin akan dapat universiti ni.



Adlin mendapat tawaran untuk degree di Universiti Malaysia Sarawak (Unimas) dalam course Cognitive Science. Bila dapat tahu yang Adlin dapat tawaran dekat Sarawak, Adlin jadi blank sangat. Macam tak percaya sebab ni pilihan ke-12 dalam borang UPU and Sarawak sangat jauh dari Sepang!

Adlin kena mendaftar dekat Unimas ni pada …