Posts

Showing posts from March, 2017

Random talk : Dilemma isi UPU

Assalamualaikum and hello earthling,

Fuhh fuhh dah berhabuk blog sebab lama ditinggalkan. Maaflah, bukan sengaja tinggalkan blog, tapi sebab jadual yang padat, lebih-lebih lagi Adlin ada lebih kurang 5 minggu nak habis dari matriks. Yeyy kejap je kan? Alhamdulillah Adlin boleh bertahan sepanjang duduk matriks ni.

Teringat masa lepas result UPU keluar, before masuk matriks. Ramai kawan yang dapat masuk matriks, terus ambil keputusan tak nak masuk matriks bila dapat upu. Adlin je tak dapat. Huhu tapi tengok hikmahnya sekarang, Adlin dapat masuk matriks Perak pun kira bersyukur. Lagipun sejak dulu lagi Adlin memang nak masuk matriks.

Adlin sebenarnya baru habis isi borang upu. Sambil isi upu, banyak benda bermain kat kepala. Macam mana kalau tak dapat course yang kita nak? Macam mana kalau result final teruk sangat and dapat tawaran untuk ulang balik matriks selama setahun? Macam mana kalau dapat course yang adlin nak, tapi tak ada tawaran kerja? Macam mana kalau orang keliling tak bagi …