Posts

Showing posts from September, 2016

My mama is a K-drama addict

Image
Assalamualaikum,

Setelah seminggu berjimba dan bergembira sepanjang cuti mid-sem, now I'm back to my hectic life as a KMPk's student. Back to tutorial, practical and all the tests and quizzes :') It's okay, 6 weeks to go, before habis sem 1.

Anyway, kan Adlin cakap Adlin layan scarlet heart ryeo with my family, and Adlin tak sangka yang mama Adlin akan addicted dengan Lee Jungki. Sekarang mama je lah yang layan drama tu kat rumah and cerita balik drama tu through whatsapp.

Part 1
Part 2
**klik untuk tumbesaran 

Hmm I miss my home already especially my mama. Mama pun mestilah terasa kosong rumah tu, nasib baik ada two little bunnies, Aydiel and Amsyar dekat rumah tu. Kalau tak mama mesti lagi sunyi bila anak-anak dia semua balik asrama. Cuti awal Muharram yang tiga hari tu nanti, Adlin try untuk update more okay? See you soon :D

Review : Scarlet heart ryeo

Image
Assalamualaikum,

Long time no see everyone, and I'm missing here a lot. Sebagai seorang student matrikulasi, Adlin sangat busy menempuh hari-hari yang mendatang dengan kerja yang terlampau banyak huhuhu anyway, dengan cuti yang berbaki beberapa hari lagi ni, Adlin nak luangkan sedikit masa dekat blog dengan drama review yang banyak sangat Adlin tengok masa cuti ni hehehehe

Anyway, Adlin dari dekat college dah tahan hati nak tengok drama ni, and akhirnya niat Adlin tercapai jua. Walaupun Adlin start tengok dari episode 4 sampai episode 7, tak tengok episode 1-3 pun, tapi Adlin berjaya mempengaruhi satu keluarga Adlin untuk layan cerita ni (termasuk papa) 
Drama Scarlet heart ryeo (hangul: 보보경심 려 ) buat Adlin tersenyum sorang-sorang. Sebab utama Adlin tengok drama ni ialah Lee Jungki yang semakin handsome dan tidak tua. Kenapa orang Korea nampak sentiasa muda?? dari zaman my girl lagi Adlin minat kat watak dia, and bila dia bawak watak Wang So, putera ke 4, buat Adlin jerit bila nam…