Posts

Showing posts from June, 2016

Review: Lucky Romance

Image
Assalamualaikum,

How I spend my Sunday's night? Yup, with Korean drama. And dengan drama je boleh kurangkan sikit rasa homesick, lagi-lagi bila tengok dengan roommates yang juga kaki drama macam kita. Adlin tengok ramai blogger yang layan drama, suggest supaya tengok cerita ni.

Lucky romance
Adlin dah addicted sikit dengan drama ni. Lucky Romance (hangul: 운빨 로맨스 - unbbal romanceu) mengisahkan tentang seorang perempuan yang bernama Shim Bo Nui (Hwang Jung Eum) yang setiap hari terpaksa bekerja keras untuk menampung kehidupan dia dan bill hospital adik dia, Shim Bo Ra. Adik dia dah dua tahun comma, sampaikan doktor pun suruh give up je dari jaga adik dia, sebab peluang untuk hidup makin tipis. Tapi Bo Nui tak nak. Dia kata dia sanggup lakukan apa sahaja untuk adik dia. Bo Nui ni macam superstitons sikit. Dia percaya dia ni ada bad luck, and bad luck dia tu yang menyebabkan parent diorang meninggal, and menyebabkan Bo Ra ni sakit. Ada seorang bomoh, yang Bo Nui sangat percaya cakap, …

Random talk: Homesick 😭

Image
Assalamualaikum,

First of all, Ramadhan Kareem everyone. I know its kind of late, but I was busy for the past few weeks. And I'm excited to inform to you that I'm part of Perak Matriculation Collage's student, or KMPk (Kolej Matrikulasi Perak). Still can't believe I'm a student now hahahah but it is my second weeks here already.

Minggu lepas, dari hari Ahad sampai hari Khamis, just orientation week. Kenal dengan kawan baru, roommate baru and yang paling penting my first time berjauhan dengan family. Ya Allah, memang terasa keseorangan kat situ. Bila call family dekat rumah, menangis2 nak balik. Homesickness and lonely. Bila dapat balik masa Khamis petang tu pun, nangis lagi even bila dah sampai rumah. Ya Allah lawaknya dah besar2 macam budak kecil.

My first impression tentang Kolej Matrikulasi Perak, besarnyaaaaaa. Permandangan pun cantik sangat sebab nampak gunung, tapi keliling collage cuma ada ladang kelapa sawit. Tapi memang besar. Dari blok dorm Adlin nak perg…