Posts

Showing posts from May, 2016

Haul : Watson #1

Image
Assalamualaikum,
Hari ni Adlin nak share sikit products yang Adlin beli dekat Watson semalam. Watson sangat berhantu, sebab setiap kali masuk Watson mesti terambil sesuatu hahaha And kali ni niat Adlin nak buat member card dekat Watson tercapai juga, sebab before this mesti ada je halangan kalau Adlin nak buat member card.
Anyway, lets get started!
1. Bifesta make up remover cotton wipes 
This is my first time using water-based make up remover, and benda ni dalam bentuk tisu basah, so senang nak bawak, tak perlukan cotton. Since this produt is from Japan, tak ada tulisan english langsung dekat packaging. 
Bahagian hadapan

Semua in Japanese T.T
Apa yang buat Adlin beli ialah ada plastic lain yang balut so ada english translation dekat plastic tu. 
Bifesta cleansing sheets <bright up> for combination skin. -Removes make up thoroughly without additional cleansing. -Simply wipe to remove makeup and get ready to bed as soon as possible   * washing face again washes off moisturizing …

Random talk : short update

Image
Assalamualaikum,

Selamat hari guru, walaupun lambat sehari. Dan semalam juga keputusan UPU keluar untuk batch 98. Adlin kecewa sikit dengan keputusan UPU Adlin, sebab Adlin tak berjaya dalam mana-mana universiti pun. Tak apa lah tak ada rezeki kan? Mungkin ni yang terbaik untuk Adlin kot.
Lagi 19 hari, Adlin akan ada pendaftaran di Matrikulasi Perak, Gopeng. Aduh nervousnya. First time Adlin akan duduk lama dekat negeri yang berlainan dengan family Adlin, kena belajar jauh, kena puasa dekat asrama, tak makan makanan masakkan mama. Adlin bukan first time duduk asrama sebab masa form1 dengan form3 pernah duduk asrama sekolah. Tapi sebab sekolah tu sekolah harian and dekat sangat dengan rumah, tak terasa macam duduk asrama pun. 2 minggu sekali Adlin balik rumah hahahah
Borang semua dah sediakan, barang pun dah kemas. Nampak macam excited je hahahahah tapi nervous. Lagi-lagi bila ramai orang cakap matrikulasi tak sebagus maam form6 and diploma. Tapi, mama Adlin yang banyak bagi semangat, …

Random talk : Wishlist

Image
Assalamualaikum,

It has been a long time right? Hahahaa Adlin tak lupakan kewujudan blog. Actually I'm not feeling well, bukan sebab demam ke apa ke, cuma Adlin macam insecure sikit hahahaha sikit je lah sebab tu online pun jarang-jarang. Sekarang mood Adlin dah secerah matahari selepas hujan :D I'm back to positive cutie pie Adlin  //sila muntah.

Adlin dah buat semua night routines macam biasa, gosok gigi, cuci muka, pakai mask, and akhirnya Adlin tak boleh tidur huhuhu So, I decided to update this blog, since I miss here a lot and today's topic is my wishlist on skincare and makeup. Macam yang korang tahu, Adlin memang sangat berminat dengan skincare and makeup, but I'm still a beginner. Bagi Adlin, benda ni normal as a girl, liking that kind of stuff, makeup, fashion, boyband.. ahhahhahaa Tapi tak bermaksud perempuan yang tak minat benda ni bukannya perempuan yang normal. Sebab perempuan memang ada pelbagai jenis perangai and ragam yang dia sorang je ada, orang lain…

Review: The Saem Natural - Lemon and Pomegranate sheet mask

Image
Assalamualaikum,

Tadi masa Adlin belek-belek(?) blog ni, Adlin baru perasan yang dah lama sangat Adlin tak buat beauty review. Last sekali Adlin buat post tentang Innisfree It's real squeeze mask sini. Bulan October tahun 2015. Nampak tak dah lama sangat, bukannya tak ada bahan untuk di-review-kan, tapi sebab Adlin frust tak reti ambil gambar cantik product tu hahahaha
Jadi hari ni Adlin ambil keputusan untuk cuba juga ambil gambar yang terbaik, dan akhirnya berjaya walaupun tidak secantik mana. Mask yang Adlin nak review hari ini ialah daripada The Saem. Kalau sesiapa yang memang into Korean beauty product, mesti selalu dengar jenama ni. Sebabnya, brand The Saem ni pun antara jenama yang under budget tetapi masih berkesan. Adlin tak pernah nampak pun jenama ni dekat Malaysia buat masa ni, tetapi selalu juga baca review tentang product The Saem dekat instagram and blog.
Adlin beli mask ni masa dekat Myeondong dan kebetulan masa tu The Saem tengah mengadakan 1+1 sales, jadi Adlin p…

Fangirl mode: BTS IS ON FIRE

Image
Assalamualaikum,


First time dalam masa kurang daripada 24 jam, Adlin update 2 kali dekat blog. Kali ni, memang terpaksa update, sebab MY POOR FANGIRL HEART IS ON FIRE T.T OH MY GOD WHY BANGTAN WHY??!!
Okay macam yang kita tahu, tiga hari lepas Bighit keluarkan teaser untuk lagu baru Bangtan, dan semalam baru keluar full MV untuk lagu baru ni. Lagu baru ni adalah salah satu title untuk last series of HYYH, iaitu Young Forever.
Semalam semantara dia keluarkan MV ni, diorang ni buat lah countdown dekat V App, main-main game semua sampailah 20 minit sebelum MV ni dikeluarkan. Ramai gila yang tengok sementara tunggu MV keluar, sampaikan ada 100M hearts dekat countdown tu. Antara yang tunggu tu ialah Adlin hehehehe Here some screencaps from V app, credit to the owner of the pictures.
My Hobie is looking fine.. and what with that face, Tae?? 
Hobie is the 'Burning Man' and everyone is confused hahahahah
Ayat Namjoon masa sebelum penghabisan tu, "Thank you and I hope that your yo…