Posts

Showing posts from February, 2018

Linjourney: Bandung Trip Part 2

Image
Assalamualaikum and hello earthling,


I'm back again untuk last part of my Bandung Trip. 
Third day 2 February 2018
Hari ketiga kami melawat kawasan Ciwidey, Jawa Barat. Destinasi pertama kami pada hari itu adalah di Kawah Putih. Kawah Putih ni adalah satu danau yang terbentuk dari letusan gunung berapi. Seperti namanya Kawah Putih, air danau tu memang berwarna putih-kehijauan sebab ada campuran belerang. Memang cantik sangat.


Cuaca kat atas tu sedikit sejuk. Tapi Adlin rasa macam biasa-biasa je. Maybe sebab Adlin macam polar bear kot huhuhu tak rasa lah sejuk sangat. Sebabkan danau tu pun ada campuran belerang, boleh bau tau belerang tu. Memng kuat sikit bau belerang tu. Adlin rasa kalau ada baby bawah dua tahun tak sesuai bawa pergi tempat ni. Oh and kalau ada baby pun, bawa baju tebal sikit untuk baby.

Cantik. Dia terletak antara dua gunung.
:D

Adlin dengan Kak Ain. Ni kami upah photographer untuk ambil gambar. Kat sini boleh minta photographer ambilkan. Kita cuma bayar duit gam…

Fangirl: Weekly idol - 180110 Infinite

Image
Assalamualaikum and hello earthling,


Any old kpop fans out there? Angkat tangan sikit!
Lately, I have been listening to old kpop songs a lot. Beast, Shinee, Boyfriend and of course this would be include Infinite as well. Lagu masa zaman ni lah yang paling best sekali bagi Adlin. I just realised most of them are getting old now (so am I) dan ada beberapa idol lama ni dah nak masuk army tahun depan.
Adlin baru je berkesempatan tengok weekly idol infinite episode, and I almost cried at the beginning of the show. I miss them so much. Infinite finally making comeback after 1 year and 4 months. <Tell me> adalah lagu first mereka comeback after all the hardships before. Untuk shooting Weekly Idol ni, hanya 5 member je yang dapat hadir. Sunggyeol tak dapat datang sebab dia ada shooting untuk drama. 
Anyway, despite I'm being emotional at the beginning of the show, I still laughed a lot sepanjang episode Infinite. Macam mana lah diorang boleh tak berubah? Perangai masing-masing sama …

Random: Semester 2 hwaiting!

Image
Assalamualaikum and hello everyone,


I know I should update the rest days of my Indonesia Trip, tapi sekarang ada benda lain nak cerita dulu kat sini.

Alhamdulillah, new semester just started yesterday. Kelas pertama Adlin pun mula semalam, tapi disebabkan flight Adlin pukul 6.55 pagi, Adlin ponteng kelas pertama huhu macam mana nak mulakan semester baru dengan penuh keberkatan kalau kelas pertama pun dah ponteng? Teruk betul Adlin Sofiya ni.

Semester kali ini Adlin rasa jadual macam tak penuh sangat berbanding semester lepas. Walaupun dua-dua semester ni ada 5 core subjects, tapi nampak kali ni macam okay sikit. Mungkin sebab kita dah adapt dengan suasana pembelajaran ataupun mungkin sebab baru minggu pertama, tu yang terasa santai sangat.

Semester kali ni Adlin dapat bilik bawah juga macam semester lepas. In fact, rumah sebelah je. Roommate Adlin pula housemate masa semester lepas. Kiranya dah kenallah. Harapnya tak adalah gaduh ke apa ke. In sya Allah segalanya akan dipermudahkan. E…

Linjourney: Bandung Trip Day-1 and Day-2

Image
Assalamualaikum and hello earthling,


Edit: This was written on 3 February 2018, and baru sempat post hari ni. Enjoy reading!
I am writing this before getting ready for my forth day of Bandung Trip. Yup I'm currently at Bandung, Indonesia now!


Adlin memang tak pernah sampai lagi ke Indonesia sebelum ni. Memang first time sampai Indonesia. Disebabkan Adlin melancong menggunakan travel agency, jadi semua perkara seperti tiket masuk dan hotel memang dah disediakan, jadi tak perlu fikir-fikir lagi dah. Cuma bawa duit untuk shopping dan duit makan. Kali ni bercuti tak termasuk harga untuk duit makan sebab makanan kat Bandung ni a little bit pricey dari kawasan Indonesia yang lain.

First day was so tired. Flight dari KLIA2 pukul 6 pagi dan tiba di Seokarno-Hatta Iternational Airport, Jakarta lebih kurang pukul 8 pagi. Dari Jakarta Airport tu, kami terus bertolak ke Bandung. I swear it was so tired and it jammed a lot hahahaha Adlin expect cuma 2 hours perjalanan untuk sampai ke Bandung, …