Posts

Showing posts from September, 2015

Himnae Daehoney

Image
Assalamualaikum,


Selepas sebulan, akhirnya peperiksaan percubaan SPM habis pun semalam. Dalam busy dengan percubaan, rupanya banyak benda Adlin dah ketinggalan. Tadi bukak Soompi, terbaca satu article 'Song Il Gook is heavy hearted and blames himself for Daehan's weak eyesight'

On the 13 episode of TROS, Song Il Gook and the triplets visit an eye doctor and receive some troubling news.  When it's Daehan's turn to get check up, Il Gook informs the doctor, "Daehan keeps blinking excessively these days, I think it's because he can't see well". It turns out that Daehan does blink a lot when he's watching TV.  After checking him, the doctor says that Daehan has weak eyesight and has to wear glasses for the rest of his life. Hearing those words, Song Il Gook says, "But he's so young", and looks hurt. Kesian sangat dekat my Daehan. Adlin pun pakai spek sejak dari darjah 4, sebab masa tu suka baca novel dekat tempat yang tak cukup cahaya…

Review: Berrisom Peel-Off Lip Tint

Image
Assalamualaikum earthling,
Dalam post yang sebelum ni, Adlin ada bercerita tentang my Victoria's Secret perfumes yang Adlin suka sangat-sangat tu. This time I would like to share my new Berrisom Peel-Off Lip Tint.
I bought this lip tint with my classmate using our duit raya hahaha. Lately, my classmate semua so excited about Korean Cosmetic Product, skincare and all the girly things, menyebabkan kita orang mengambil keputusan untuk membeli Lip Tint ini. For your information, Lip Tint merupakan salah satu must have itrm yang terkenal dan menjadi kegilaan para remaja di Korea dan jenama Berrisom Peel-Off Lip Tint merupakan salah satu jenama terkenal setanding dengan Tony Moly, Etude House dan jenama product yang lain.
Berrisom ni datang dalam 6 shades dalam satu kotak- virgin red, sexy red, bubbly pink, vivid scarlet, lovely peach, pure pink. Warna lip tint ni tak sama dengan dengan warna dari tiub dia. 




Masa nak pakai lip tint ni, susah sedikit berbanding pakai lipstick biasa. Lip…