Posts

Showing posts from April, 2017

HAPPY BELATED 19th BIRTHDAY!

Image
Assalamualaikum and hello earthling,


3 April 2017,

Finally, Adlin turns 19 years old. Alhamdulillah, dapat hidup sampai umur 19tahun. Bila masuk umur baru, buat Adlin sedar yang Adlin dah nak dekat dua dekad hidup. Sekejap sangat masa berlalu. Terasa macam semalam je Adlin masuk darjah satu, sekarang ni dah nak sambung degree. Adlin selalu fikir, sepanjang hidup aku ni, berapa kali aku buat baik dengan orang, and berapa banyak pulak benda jahat yang aku buat kat orang? Berapa banyak kali aku kecewakan mama dengan papa, sedangkan aku tak pernah banggakan mama dengan papa lagi. Teruknya Adlin ni sebagai seorang anak, lagi-lagi Adlin ni anak sulung. Lagi banyak tanggungjawab Adlin yang Adlin tak buat pun pada keluarga Adlin. Paling penting, berapa banyak amalam yang Adlin dah kumpul untuk persiapan diri Adlin?

 Anyway, bila Adlin celebrate bithday kat college, Adlin ingat Adlin akan celebrate sorang diri je. Kat rumah at least terasa juga yang ahli keluarga kita akan ingat birthday kita,…