Posts

Showing posts from July, 2017

Hermo haul #1

Image
Assalamualaikum and hello earthling,

Today, I want to share goodies that I picked up from Hermo before raya. Sepatutnya post ni sebelum raya tapi Adlin pemalas nak tulis dan ambil gambar barang yang Adlin beli. And now let's get started!

What is Hermo? Hermo is a beauty online shop that sells varieties of beauty brand, especially Asian beauty brand. Adlin before ni banyak beli barang tumpang dengan orang lain, kiranya ni first time Adlin beli barang kat Hermo sendiri.

Masa anniversary Hermo last 12 June 2017, ada banyak promotion. Adlin tak beli banyak barang pun. Just picked some items because I don't have much money before. XD (Masa ni belum ada kerja lagi.)

My first packaging
1. Pascucci Good Face Eco Sheet Masks 30 pieces 
The first thing I bought is sheet masks. Even I have tons of sheet masks, adding some to my collection is fine. I bought 30 pieces for RM28.50. Harga promotion rasanya sebab dia ada tulis yang harga asal untuk 30 pieces tu adalah RM153. Adlin beli sebab …

Random : My Raya story

Image
Assalamualaikum and hello everyone,

It has been a very long time right? Kalau dulu Adlin bagi alasan busy dengan tutorial and classes, sekarang ni alasan yang ada cumalah malas nak type. Banyak sangat post Adlin tertangguh dalam draft, kena edit balik sebelum di-post kat sini.

By the way, how was Raya? Mine was good except Adlin asthma teruk masa raya pertama. Biasalah, malam raya tu banyak makanan sejuk-sejuk, Adlin pun makan je tak fikir pantang larang, makan je semua sebab tu sakit huhu Apa pun Adlin dah sihat balik sekarang Alhamdulillah

Macam tahun-tahun sebelumnya, malam raya dengan pagi raya, kitaorang sekeluarga memang banyak beraya rumah nenek sebelah papa. Kalau dulu, hari raya pertama sampai hari raya ketiga kitaorang mesti balik rumah atuk sebelah mama pulak, tapi dah lima tahun kitaorang tak balik sana semenjak arwah atuk meninggal. Rumah tu pun dah tak ada sesiapa duduk lepas arwah atuk tak ada.

Kalau rumah nenek sebelah papa, malam raya mesti ada buat takbir raya, kiran…