Adlynsofie
Home About Beauty Reviews DIY's KPop d'board Follow

Princess Lyn


A 19 years old girl, who love Korean beauty products a lot, watch a lot of Korean drama and having a mental relationship with Kim Namjoon from BTS :)

Monster talk


Stuff


Credits

© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah. Edited by Lynn.

Hermo haul #1
Saturday, 8 July 2017 • • 3 comments



Assalamualaikum and hello earthling,

Today, I want to share goodies that I picked up from Hermo before raya. Sepatutnya post ni sebelum raya tapi Adlin pemalas nak tulis dan ambil gambar barang yang Adlin beli. And now let's get started!

What is Hermo? Hermo is a beauty online shop that sells varieties of beauty brand, especially Asian beauty brand. Adlin before ni banyak beli barang tumpang dengan orang lain, kiranya ni first time Adlin beli barang kat Hermo sendiri.

Masa anniversary Hermo last 12 June 2017, ada banyak promotion. Adlin tak beli banyak barang pun. Just picked some items because I don't have much money before. XD (Masa ni belum ada kerja lagi.)

My first packaging

1. Pascucci Good Face Eco Sheet Masks 30 pieces 

The first thing I bought is sheet masks. Even I have tons of sheet masks, adding some to my collection is fine. I bought 30 pieces for RM28.50. Harga promotion rasanya sebab dia ada tulis yang harga asal untuk 30 pieces tu adalah RM153. Adlin beli sebab harga dia murah, dan baca review dekat Hermo tu pun ramai yang puas hati. I love all the masks especially aloe vera and cucumber. Sejuk je bila pakai. 


2. Chica Y Chico Matt cushion SPF35++ 

After a year with my Missha magic cushion brown edition, finally I try another cushion. Adlin sebenarnya nak beli Silkygirl bb cushion sebab masa Ssinnim datang Malaysia, dia recommend cushion tu untuk raya Malaysia. Tapi, sebabkan review Adlin baca ramai yang cakap cushion ni sangat matte, Adlin pun decide nak beli cushion ni.

Adlin suka cushion ni sebab dia memang matte. Sebabkan kulit Adlin a little oily, this is the perfect cushion for me. Yang tak bestnya, sponge dia tu serap banyak sangat bedak. Means, bila kita nak sapu kat muka, sikit je yang ada. Selebihnya dia lekat kat sponge tu. I bought this for RM38. 


And lastly, free gifts. Semperna anniversary,  dapat goodies bag contains yadah sunscreen, Saturday skin cream and jenama Jepun white formula hyaluronic acid for moisturizing set. Ada cleanser, toner and moisturizer. Hermo bagi pink hand mirror juga. Thank you Hermo!



Adlin sebenarnya sangat berkenan nak beli Innisfree Colour Clay Masks lepas tengok Produce 101 Season 2. Hermo jual dengan harga RM32 untuk satu warna. Tapi masalahnya dah out of stock. Kena tunggu lagi untuk dia restock. 

Each colour ada function tertentu. 

Wannaone boys~ 




3 Comments:

Blogger Anis Farhana said...

Bestnya goodies dapat satu set skincare, saya dapat sunscreen yadah yg 20ml dgn sample kotex lol

8 July 2017 at 22:14  
Blogger ANIS NABILAH said...

ehh betul! anis pun nak beli clay mask tu tapi dah out of stock, padahal baru ja masuk T_T

9 July 2017 at 01:53  
Blogger kashaf imani said...

singgah. nak follow tapi tatau cemana XD

17 July 2017 at 22:36  

Post a Comment

Share your thought here :