Himnae Daehoney

Assalamualaikum,


Selepas sebulan, akhirnya peperiksaan percubaan SPM habis pun semalam. Dalam busy dengan percubaan, rupanya banyak benda Adlin dah ketinggalan. Tadi bukak Soompi, terbaca satu article 'Song Il Gook is heavy hearted and blames himself for Daehan's weak eyesight'

On the 13 episode of TROS, Song Il Gook and the triplets visit an eye doctor and receive some troubling news. 
When it's Daehan's turn to get check up, Il Gook informs the doctor, "Daehan keeps blinking excessively these days, I think it's because he can't see well". It turns out that Daehan does blink a lot when he's watching TV. 
After checking him, the doctor says that Daehan has weak eyesight and has to wear glasses for the rest of his life. Hearing those words, Song Il Gook says, "But he's so young", and looks hurt.
Kesian sangat dekat my Daehan. Adlin pun pakai spek sejak dari darjah 4, sebab masa tu suka baca novel dekat tempat yang tak cukup cahaya. Tapi Daehan masih kecil sangat untuk pakai spek, seawal usia 3 tahun, sebaya dengan adik Adlin yang last, Amsyar.
Rabun ada banyak faktor sebenarnya. Macam Adlin, baca buku kat tempat gelap. Ada orang rabun bila main phone atau tengok lappy dekat sangat. Macam Daehan, mungkin sebab faktor keturunan. Yelah, dengar kata ayahnya, Song Il Gook dan isteri juga ada masalah dengan mata, sekaligus telah effect dengan Daehan.
Anyway Daehoney, himnaeyo.


P/S; Appa, kenapa beli spek macam ni?? Uri Daehan looks so nerdy but still cute tho 
Bonus: 
My husband Song Mino and Song Minguk
Post a Comment

Popular posts from this blog

Kenali warna dan jenis kulit kita

EatLynn: Trying Korean Food at K-Fry Urban IOI Mall City

Review: Victoria secret's perfumes