Random talk: Homesick 😭

Assalamualaikum,

First of all, Ramadhan Kareem everyone. I know its kind of late, but I was busy for the past few weeks. And I'm excited to inform to you that I'm part of Perak Matriculation Collage's student, or KMPk (Kolej Matrikulasi Perak). Still can't believe I'm a student now hahahah but it is my second weeks here already.

Minggu lepas, dari hari Ahad sampai hari Khamis, just orientation week. Kenal dengan kawan baru, roommate baru and yang paling penting my first time berjauhan dengan family. Ya Allah, memang terasa keseorangan kat situ. Bila call family dekat rumah, menangis2 nak balik. Homesickness and lonely. Bila dapat balik masa Khamis petang tu pun, nangis lagi even bila dah sampai rumah. Ya Allah lawaknya dah besar2 macam budak kecil.

My first impression tentang Kolej Matrikulasi Perak, besarnyaaaaaa. Permandangan pun cantik sangat sebab nampak gunung, tapi keliling collage cuma ada ladang kelapa sawit. Tapi memang besar. Dari blok dorm Adlin nak pergi blok akademik pun jauh. Encik Sufian cakap KMPk ni memang matrikulasi yang paling besar, ramai pelajar matrikulasi lain nak datang tengok matrikulasi kitaorang. Nenek Adlin cakap memang kalau duduk situ 10bulan boleh kurus punya. Asalkan jaga makan sekali huhuhu cakap pasal makan, cafe dia best. Macam2 ada. Jadi jangan risau takut kelaparan ke kat matriks, sebab memang tak akan kelaparan.

Adlin nak share sikit gambar semasa MPPB ataupun minggu perlantikan(?) pelajar baru di Kolej Matrikulasi Perak, tapi my iPad buat hal pulak. Nanti mesti akan rindu abang2 and kakak2 ajko yang baik and supporting, kawan yang kemungkinan hanya tegur masa mppb je huhuhu and my msp202. Tentu rindu diorang sebab Adlin dah tukar modul, tak dapat nak kenal lama2 dengan diorang. Coach Adlin, Sir Riduan dengan Encik Ramly pun dapat kenal sekejap je, tapi dah boleh kenal Adlin. Adlin rasa sebab Adlin bising kot heeheheh

This week pula just assimilation week, so tak belajar pun. Kenal-kenal keadaan keliling kolej, kenal lecturer yang akan mengajar nanti. But so far, I like Mr.Chong the most. He is teaching me in english, untuk tutorial and practical. Dia sanagat best and he got so many stories to share with us. Adlin baru balik dari kelas dia lah ni, and dah habis untuk hari ini. Hari ni sejam je. Tak untung pun sebab Isnin-Khamis jadual sangat packed sebab class from 8am-4pm.

Since hari ni tak busy and Adlin rasa tak nak belajar sekarang huhuhu so Adlin nak tengok Korean drama. Rindunyaa hahahaha Adlin harap sangat at least kalau tengok drama boleh hilangkan homesickness Adlin. Sebab dah minggu kedua sekalipun, I'm still crying if cakap dengan mama or dengan adik-adik. I'm so sensitive. Kat blog je lah Adlin meluahkan segalanya. Okay, got to go. Pics dah boleh upload so tengok lah keadaan matrikulasi Perak hehehe.

first day



Beg sama. Beg kmpk

ni shawl pulak sama. Shawl kmpk huhuh


6 comments

Popular posts from this blog

Kenali warna dan jenis kulit kita

EatLynn: Trying Korean Food at K-Fry Urban IOI Mall City

Review: Victoria secret's perfumes