Fangirl: Weekly idol - 180110 Infinite

Assalamualaikum and hello earthling,


Any old kpop fans out there? Angkat tangan sikit!

Lately, I have been listening to old kpop songs a lot. Beast, Shinee, Boyfriend and of course this would be include Infinite as well. Lagu masa zaman ni lah yang paling best sekali bagi Adlin. I just realised most of them are getting old now (so am I) dan ada beberapa idol lama ni dah nak masuk army tahun depan.

Adlin baru je berkesempatan tengok weekly idol infinite episode, and I almost cried at the beginning of the show. I miss them so much. Infinite finally making comeback after 1 year and 4 months. <Tell me> adalah lagu first mereka comeback after all the hardships before. Untuk shooting Weekly Idol ni, hanya 5 member je yang dapat hadir. Sunggyeol tak dapat datang sebab dia ada shooting untuk drama. 

Anyway, despite I'm being emotional at the beginning of the show, I still laughed a lot sepanjang episode Infinite. Macam mana lah diorang boleh tak berubah? Perangai masing-masing sama je hahaha sakit pipi Adlin senyum je tengok diorang ni. Infinite menang Daesang (Grand Award) for 7th year weekly idol award, tapi menang tu pun macam luck sebab nama diorang terpilih dekat gula-gula. Tapi comel betul, sebab diorang dapat bawak balik sijil je, piala tu kena pulangkan dekat pihak weekly idol semula. 

Adlin suka sangat macam mana Dongwoo jadi terlebih adrenaline, dia sangat hyper sepanjang shooting. Dia kena bagi ucapan sebab menang Daesang, so dia cakap:

Since it's the year of the dog, we will work hard like dogs and achieve great things.

Woohyun pulak kena bayar duit coffee untuk semua orang sebab dia kalah main rock-paper-scissors dengan Myungsoo. Cakap pasal Myungsoo, alahai Myungsoo dah nampak chubby sikit. Muka dia nampak full and bulat. Walaupun dia nampak chubby, still his visual is the same. 

Game yang diorang main pun semuanya game baru. First segment is magic dance. Menari lagu orang lain tapi guna tarian lagu Infinite. Alahai lawak sangat masa ni. Selepas tiga kali percubaan baru diorang dapat buat magic dance tu. Tapi bahagian hook of the song still tak boleh juga hahahaha second segment is diorang main game supaya menang. Kalau menang, 100 inspirit akan diberi hadiah.  

Walaupun weekly idol ni macam biasa bising, tapi lagi bagus kalau all members ada bersama. And I miss Lee Howon aka Hoya oppa. Baru terbaca semalam yang Hoya akan debut sebagai soloist tak lama lagi. Kalau dia dah debut nanti, Adlin akan membebel kat sini ye. Till we meet in the next post! 
Post a Comment

Popular posts from this blog

Kenali warna dan jenis kulit kita

Review: Victoria secret's perfumes

EatLynn: Trying Korean Food at K-Fry Urban IOI Mall City