Fangirl mode: Love yourself-Her by BTS

Assalamualaikum and greeting everyone,

As you guys know, I'm a big fan of Bangtan Seonyeondan or Beyond The Scene or simply known as BTS and I really can't help myself to like them. This time, they are back with new mini album "Love Yourself: Her" with the new music video, DNA. There are 9 songs in the album, including a skit- Billboard Music Award Speech.


Let's talk about the title track for the album first. DNA. The MV, the make up and hair are so bright colored styling. Okay, tukar kepada Bahasa Melayu hahahah Adlin suka bukan sahaja sebab warna terang dalam MV, tapi setiap member BTS nampak sangat handsome and their visual are so on point. Namjoon, Jin, Suga, Hoseok, Jimin, Taetae and Jungkook are so handsome and I literally dying for the four minutes and 15 seconds of DNA. Tapi, Adlin tak berapa hype lah dengan lagu ni. Maybe I'm getting older, or maybe kena dengar banyak kali kot. Anyway, let's get started!


Let's start with My Dear Kim Namjoon aka Rap Monster. To be honest, Adlin rasa Namjoon sangat handsome dalam MV ni (dan Adlin rasa dia handsome dalam MV2 sebelum ni juga). His flippy hair was so adorable. Adlin rasa comel sangat kalau each member nampak dahi, and Namjoon serious kena nampak dahi supaya dia menyerlah. And and anddddd dia nampak lengan dalam MV tu serious I macam uwaaaa sayang kenapa macam tu. Tak baik untuk kesihatan orang lain.


Next our Jinnie Kim Seokjin. Jin memang menyerlah. Muka dia yang memang handsome tak boleh nak buat apa dah. Pink Jin memang nampak macam comel, tapi dalam MV DNA, Jin looks so handsome in black hair. Cuba tengok bibir dia yang tebal tu, nampak sangat sexy kan.


Kim Yoongi in blue hair is totally my weakness. Bila dia smirk sikit masa tengah rap, Adlin rasa macam nak cakap dengan dia "Wei kau pahal wei nak kena sepak ke?". Ada part yang rambut dia grey, so Adlin rasa kesian kat dia. Mesti dia kena dye rambut sampai dua kali untuk dapat two different look in one MV.


Park-Visual-Jimin are so freaking visual. His blonde wavy hair remind to Minghao's Samgyeopsal hair. Tapi tak sama pun sebenarnya hahahah Maybe sama dengan ramyeon kot. And tengoklah smokey eyes dia. Adlin rasa make up artist dia buat kerja dengan baik sangat. Nampak sangat cantik and sangat sesuai dengan Jimin. Tak sabar nak tunggu ada any youtubers nak buat make up look ni kat youtube.


Hoseokkie. Our Hoseok in pumpkin orange hair sangat lah menawan. Sama macam Jimin, Hoseok punya makeup pun menyerlah dekat mata. And Adlin suka part yang dah nak last yang Hoseok pakai baju warna-warni belang-belang. Adlin nampak kat twitter, ada orang cakap yang baju Hoseok macam kek lapis Sarawak. Serious terhibur sangat bila orang cakap macam tu.


Jeon Jungkook, our grown up maknae. Bila part first dalam DNA, part bersiul tu, Adlin rasa lawak lah gak. Tapi, Jungkook tak pernah mengecewakan. Memang dia akan jadi yang paling banyak dapat perhatian sebab muka handsome dia tu. And Adlin rasa warna rambut dia memang mengingatkan Adlin dekat coconut.


Kim Taehyung! Adlin rasa nak bagi award dengan Kim Taehyung sebab Adlin rasa untuk era ni, memang era Taetae. Dengan rambut grey, and long earing, I think he seriously really freaking handsome and kills many fangirl out there. Bila tengok MV pun, Adlin rasa Taetae yang paling handsome.His visual cant be denied. Dialah bias wrecker dalam BTS, Adlin rasa geram sangat sebab tak boleh nak setia dekat Namjoon. And masa kat Vlive, dia comel sangat bila marah Namjoon sebab Namjoon pijak kaki dia. Alahai my cute little baby. It's okay as long as Namjoon not break anything.

Pergilah tengok MV ni kalau belum tengok. MV ni jadi the first kpop MV yang dapat 20 million dalam masa kurang dari 24 hours. I'm proud of them but at the same time, Adlin tak suka bila fandom dah besar sangat. Annoyed bila buka twitter asyik ada fanwar je. Anyway, maybe I'm going to upload part 2 this weekend. Adlin nak cerita about songs yang ada dalam album tu. Tapi tak janji, sebab Adlin dah start busy sikit. I'll try my best to upload part 2. See you next time!
Post a Comment

Popular posts from this blog

Kenali warna dan jenis kulit kita

EatLynn: Trying Korean Food at K-Fry Urban IOI Mall City

Review: Victoria secret's perfumes