Random : My life as UNIMAS student!

Assalamualaikum and hello everyone!



Hi kitak orang!
#Adlintryinghardtospeaksarawak

Alhamdulillah, Adlin are now officially become a part of Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS) student. Walaupun sebelum ni Adlin sangat risau nak berjauhan dengan keluarga, I'm still survive here after 9 days in Sarawak. I am still adapting with the environment, terutamanya bahasa dan belajar bergaul dengan orang. Walaupun bahasa melayu Sarawak tak adalah jauh banyak beza dengan bahasa melayu, but I do learnt some new words!

The only reason why I'm writing this is because I'm having a homesick. It's not as serious as I felt back then when I first studied at Perak Matriculation College, but the feeling of missing home lingers in my heart. Sebabkan persekitaran baru, ada benda buat Adlin nak bebel sebab tak puas hati. Ada sesetengah benda Adlin cuba untuk diamkan aje bila tak puas hati, tapi bila call mama dengan papa, memang Adlin mengadu sikit huhuhu

Adlin pun dah mula dua hari kelas, and so far so good. Adlin ambil cognition science, which Adlin rasa tak ada banyak perbezaan pun dengan biology. Yelah, macam banyak kena baca, faham dan hafal untuk cognition science, tapi biology pun dulu macam tu kan. Adlin rasa in sya Allah, tak akan ada banyak halangan untuk belajar. Please doakan untuk Adlin supaya terus cekal, kuat semangat and sentiasa positive untuk mengharungi hari-hari mendatang di UNIMAS. Till we meet again people!

P/S: Peripera ink velvet review coming soon~
Post a Comment

Popular posts from this blog

Kenali warna dan jenis kulit kita

EatLynn: Trying Korean Food at K-Fry Urban IOI Mall City

Review: Victoria secret's perfumes