Random: The sky is blue

Assalamualaikum and hello earthling,


Currently listening to Jungkook - Euphoria on loop. 
How's everyone doing? Lately, so many things happened. One of it is the changes to new government. After 60 years, for the first time the opposition won the election. For me, deep inside I'm excited to see the changes of new Malaysia.

Anyway, lately Adlin suka tengok langit. Apa yang Adlin rasa kan, langit kat Sarawak macam lebih luas je dari langit kat semenanjung. Semua orang yang dari semenanjung cakap benda yang sama, means bukan Adlin sorang je rasa macam tu. Adlin ambil banyak gambar langit, and Adlin decide nak share kat sini.

Waktu maghrib. Masa ni around 6:50pm Adlin baru balik dari Student Pavillion.

On the way pergi kelas.

Pink Sky

Masa ni tak ada awan pun.

Ni pun time maghrib. Adlin bawa patung Joonie Adlin tu pergi berjalan.

Belakang tu Jambatan Cinta, UNIMAS. 

Kat college. Ni lah Joonie.
Teringat ada satu quotes Namjoon, "The sky is really beautiful so look at it. We often forget to look at the sky". Dia macam cakap even kita busy pun, pastikan kita luangkan masa untuk tengok ke langit. Itu pun boleh mengajar kita untuk appreaciate little things in life. Bila tengok langit yang ada biru, it's really worth it. Rasa kurang je kepenatan.

Ramadhan is coming soon, less than a week. Since this is the first Ramadhan in Sarawak, I'm a little bit sad actually. Dulu masa kat Matriks Perak pun Adlin sedih sebab pendaftaran sehari sebelum puasa, jadi Adlin tak sempat nak Ramadhan kat rumah. Sama je dengan kat Sarawak. Tapi Adlin bersyukur sebab sekurang-kurangnya 10 hari terakhir Ramadhan tu Adlin ada kat rumah. Other than that, final exam pun dah nak dekat. Ada kira-kira dua minggu lagi sebelum final exam. Kali ni kami tak ada study week, memang lepas habis je week-14 terus exam.

Keep fighting everyone!
Post a Comment

Popular posts from this blog

Kenali warna dan jenis kulit kita

Review: Victoria secret's perfumes

EatLynn: Trying Korean Food at K-Fry Urban IOI Mall City