Fangirl mode : Bolbbalgan4

Assalamualaikum and annyeonghaseyo everyone,



Firstly, I want to congrats to bangtan sonyeondan for winning top social artist at 2017 billboard music award. Woooo Chukhahaeyo bangtan. As an army, I'm totally proud of my boys. They got like 300 M voted on twitter for the award. They also won the best dressed for boy band and get featured on Vogue. You can read the article here. I'm so proud of them ottohkae T.T especially to Namjoon. He's so busy with the interviews, translating to members so that they can interact with others. Our leader is the best! 



Okay back to topic. Sebenarnya hari ni Adlin nak share about one group yang sangat menarik minat Adlin lately. I'm not a fan of Indie genre, but this group is different to me. Sebenarnya Adlin tak sengaja tersuka dekat kumpulan ni tau. Hari tu ada keluar dekat 9gag yang pasal perempuan Korea main long skateboard (Ko Hyojoo), dan dia gunakan lagu dari bolbbalgan4 sebagai background music. Jadi, Adlin tertarik dengan lagu tu, dan terus terjatuh cinta dengan kumpulan ni. 

Bolbbalgan4 ataupun dalam hangul 볼빨간 사춘기 (Bolbbalgan Sachungi) debut pada tahun 2016 dibawah agensi Shofar Music. Kumpulan ni terdiri daripada dua orang ahli, iaitu Ahn Jiyeong dan Woo Jiyoon. Yang menariknya, kedua-dua ni sebenarnya classmates dan kedua-dua mereka pernah muncul di Superstar K6 tahun 2014. 


Stage Name: Jiyoung

Birth Name: Ahn Ji Young

Position: Main Vocalist

Birthday: September 14, 1995

Height: 165 cm

Weight: 45 kg

Blood Type: A


Stage Name: Jiyoon

Birth Name: Woo Ji Yoon

Position: Maknae, Main Rapper, Guitarist

Birthday: January 6, 1996

Height: 160 cm

Weight: 44 kg

Blood Type: A


Dua-dua sangat comel, tapi Adlin lagi suka Jiyeong. Muka dia comel hahaha antara lagu yang Adlin recommend untuk korang dengar ialah fight day, galaxy, you (=I), grumpy, when we fall in love. Alaaa korang dengar je lah semua lagu. Semua lagu dari bolbbalgan4 best sangat. Oh yeah kalau korang tengok MV yang Adlin share ni, make sure buka english subtitles untuk lebiih memahami lagu tersebut.



Fight day


Galaxy

Bolbbalgan4 pernah datang weekly idol episode 290. Tapi sayangnya tak ada english subtitle untuk episode tu. Adlin nak tengok sangat yang tu sebab banyak tau diorang cover lagu kumpulan lain. It's okay tengok je yang raw hahaha till here for today. Good night everyone!

6 comments

Popular posts from this blog

Kenali warna dan jenis kulit kita

EatLynn: Trying Korean Food at K-Fry Urban IOI Mall City

Review: Victoria secret's perfumes