Thank you and farewell 2017!

Assalamualaikum and hello earthling,

My forever love!


Dua hari lagi untuk kita berada dalam tahun 2017, dan akhirnya kita bakal memasuki tahun baru 2018. Tahun baru kali ni lebih bermakna sebab 1 Januari 2018 ialah hari Isnin. A good day to start a new year.

For me, 2017 is a hectic year (every year is a hectic year for me). My life have been upside down like a roller coaster, and I do realise life is a roller coaster after all hahahaha. Ada sesetengah azam yang Adlin berjaya capai, and ada sesetengah benda memang dari dulu tak dapat capai hahaha. Adlin rasa 2017 pun a big year for my favourite boy band,  BTS. Everyone talked about them and I feel like a proud mommy seeing their big achievement.

Adlin summarise-kan apa yang berlaku sepanjang 2017 ye!

February 2017
- Nothing much happened to me as I'm still struggling at matriculation. Tapi, masa ni BTS comeback dengan lagu 'spring day' from album You Never Walk Alone and it is one of my favourite song for 2017. Lirik lagu ni sangat menyentuh hati. Dan masa ni Namjoonie punya rambut violet sikit tak silap. Entah dah lupa hahaha


I miss you
Wait a little bit just a few more nights
I'll be there to see you
I'll come for you

May 2017
- Finally, I am graduated from matriculation. 10 months blood, sweat and tears (okay, tipu je pasal blood tu. Tak ada pun melibatkan darah.) Serious Adlin puas menangis masa kat matriks rasa macam berbaloi. Cuma rasa rindu kat classmate and my haram girls. 



Masa bulan May juga Adlin mula mengajar dI kelas tuition sementara tunggu panggilan university. Pengalaman mengajar memang menarik. Kiranya dapat pengalaman baharu lah.

Bulan ni juga BTS dapat Billboard Music Award and i'm crying hard bila diorang naik stage. (Adlin memang over sikit hahahaha)

September 2017
- Dapat panggilan university masa ni. Alhamdulillah walaupun jauh dari rumah, Adlin still balik almost every month huhuhu Lagi kerap balik rumah masa study kat Sarawak dari study kat Perak. It hard at first, ala sebab jauh dari rumah dan tu kan tempat orang. Tapi lama-lama mesti boleh adapt gak kan.

Masa ni pun Her album keluar. And seriously semua lagu dalam album tu best hahahahah (Adlin memang bias sikit). Dimple and Mic Drop are my forever favourite and Adlin dah berazam nak mainkan lagu Mic Drop masa Adlin kahwin nanti (walaupun mama Adlin pandang Adlin semacam masa cakap macam tu hahahah). 


Tu je my main events yang Adlin simpan dalam long terms memory Adlin. Adlin berjaya capai dua azam which are nak graduated from matriculation and nak sambung degree. Adlin dah tulis apa azam Adlin untuk tahun 2018 juga.

1. Nak kurus 
- Dah beberapa tahun azam yang sama tapi tak kurus jugak hahahaha tak apa niat tu penting!

2. Travelling
- in sya Allah bulan January Adlin akan berjalan ke Indonesia, dan kalau banyak budget bulan August, Adlin akan pergi Jeju Island, Korea. Kena saving banyak-banyak sebab nak travelling.

3. Improve my Korean Language
- Since Adlin self taught my Korean, it hard for me nak on track je belajar Korean. Tapi mama tak kasi belajar separuh-separuh jalan, jadi Adlin memang nak focus more this year untuk my Korean. Adlin pun nak cari Korean Class around Kuching so that Adlin boleh belajar dengan lebih formal.

4. Baca banyak buku
- This year, Adlin tak capai target nak baca banyak buku. My target is 100 books a year, tapi tak tercapai pun. Sedih betul. Next year kena capai juga cita-cita nak baca banyak buku.

5. Spread the positivity 
- Yes! Lets become a positive person this year. Adlin jumpa quote kat twitter "Ambil kebaikkan dari orang yang positive, dan ambil pengajaran dari orang yang negative." Adlin pun nak berkawan dengan orang yang positive sahaja, tapi bukan bermaksud Adlin lupakan kawan yang lain.

Adlin macam terkesan bila orang cakap kat Adlin 'Adlin, dont try too hard' sedangkan Adlin bukan try hard, Adlin cuma do my best. So Adlin rasa macam berkawan dengan orang positive untuk dapat positive aura. Kalau tak Adlin pun akan berjangkit dengan negative aura dari orang keliling.




Anyway, let try the best for 2018. Jangan mudah putus asa dan percaya lah Allah ada kat belakang kita ^^



PS: Rindu sekolah menengah


Post a Comment

Popular posts from this blog

Kenali warna dan jenis kulit kita

EatLynn: Trying Korean Food at K-Fry Urban IOI Mall City

Review: Victoria secret's perfumes